Tarina

Pastamestareiden synty

Makaronitehdas syntyi unelmasta. Unelmasta, jossa tunnelmallisessa pastaravintolassa kaikki ruoka valmistettiin paikan päällä, palvelu oli ensiluokkaista ja asiakkaat viipyivät pitkään. Päätimmekin toteuttaa unelmaamme, ja aloitimme unelmiemme pastaravintolan suunnittelun. Vuoden valmistelun jälkeen Makaronitehdas aloitti toimintansa Hangossa. Hangon itäsatamassa, vanhassa satamamakasiinissa sijaitsevasta ravintolasta tuli menestys jo ensimmäisenä kesänä. Sana mainiosta tuoreesta pastasta, herkullisista antipastoista ja suussa sulavista jälkiruoista kiiri nopeasti ja ravintolamme, alakerran Vinotecamme sekä aurinkoinen Samppanjalounge-terassimme täyttyivät tyytyväisistä asiakkaista.

Olemme panostaneet myös kuohuviini- ja samppanjavalikoimaan. Moni asiakkaistamme nauttiikin lasillisen kuplivaa.

Makaronitehtaita avataan lähivuosina monessa paikassa – seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!

Tekijät

Kaiken takana on pastakokki

Ravintola Makaronitehtaalla olemme ylpeitä taitavasta henkilökunnastamme. Ravintolamme pastakokit valmistavat päivittäin tuorepastaa, jonka raaka-aineita on kaksi: italialainen durumvehnäjauho sekä suomalaiset luomukananmunat. Kullankeltainen durum on tavallista leivontavehnää kovempaa ja sopii siksi loistavasti keittämiseen. Käytämme sidosaineena pastataikinassa kotimaisia luomukananmunia, jolloin pastan kypsäksi keitetty koostumus on napakka ja kypsyys al dente. Makaronitehtaan keittiön sydän on suuri italialainen pastakone, jonka pronssiterien läpi kulkiessaan taikinamme muuttuu erimuotoisiksi pastaherkuiksi. Kone on sijoiteltu niin, että vieraamme voivat myös seurata pastan valmistumista. Kastikkeissamme käytämme muun muassa laadukkaita tomaatteja, oliiveja, tatteja, lammasta, ja tietysti runsaasti aitoa parmesaania. Ne hautuvat pitkään ja saavat makunsa korkealaatuisista raaka-aineista sekä tuoreista yrteistä. Keittiössämme valmistamme myös tuoremakkaroita, joita käytämme Makaronitehtaan suositussa makkarapastassa. Vieraidemme iloksi nautinto voi jatkua myös kotona – pastaa saa myös mukaan raakana ja valmiina annoksina!  

Juha Toivanen & Merja Rahkola-Toivanen, Ravintoloitsijat Herra Tehtaanjohtajan vaimo loistaa kilpaa Hangon auringon kanssa. Samppanjaa rakastavana naisena Merkku haluaa tuoda lasillisen luksusta kaikkien arkeen. Herra Tehtaanjohtaja on maailmaa nähnyt Ravintoloitsija, entinen mainosvelho. Juha on intohimoinen kulinaristi, joka haluaa tehdä hyvällä fiiliksellä hyvää ruokaa.

Jarkko Hautamäki / Osakas Herra Tuotannonjohtaja on letkeä keittiömestari, joka pyörittää keittiötä rautaisella otteellaan. Työtä ja painetta pelkäämätön Jarkko aloitti keittiöuransa 14-vuotiaana ja on sen jälkeen kehittänyt ammattitaitoansa ympäri maailmaa. Jarkko on paljasjalkainen hankolainen (laittaa talvella kengät jalkaan).

Tommi Aaltonen / Osakas Herra Ravintolapäällikkö on energinen ja työlleen omistautunut asiakaspalveluvastaava. Tommi pitää huolen siitä että asiakkaat saavat henkilökohtaisen ja uniikin kokemuksen ravintolassamme, kiireestä huolimatta. Herra Tehtaanjohtajan vaimon oikea käsi ja järjen ääni.

Jukka Tuovinen Jukka on Makaronitehtaan kummisetä, pastaprofessori ja tietopankki, josta osaamisemme ammennetaan. Hän on pyyteettömästi antanut tietotaitonsa tehtaamme käyttöön. Keittiön valmentaja ja laadunvalvoja, jonka seula on tiheä kuin Urpilaisen verkkosukka.

 

 

Filosofiamme

Laatu palkitsee

Makaronitehtaassa keskitymme yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Lisäaineettoman pastan viimeistelemme herkullisilla lisukkeilla, pastakastikkeilla ja keittiöissämme valmistuvilla makkaroilla. Pastan tekeminen on meille vakava asia, josta palkintona on asiakkaidemme iloiset ilmeet. Herkullisen ruoan lisäksi tarjoamme laadukkaan viinivalikoiman, osaavan ja ystävällisen palvelun ja viihtyisän ravintolamiljöön.